ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд придушить газові протести розмовами

Уряд придушить газові протести розмовами

Український уряд проводить консультації з компанією Shell стосовно проведення широкої роз'яснювальної роботи серед населення тих територій, на яких буде вестися видобуток сланцевого газу.

Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко в ефірі програми «Шустер live» наголосив, що Україна не може повторити негативний досвід деяких європейських країн, коли компанії розпочали роботу, до ладу не пояснивши людям, що вони роблять, і це викликало негативну реакцію населення, - повідомляє «Укрінформ».

«Громади територій, на яких буде проводитися буріння, повинні розуміти цілі, завдання компанії, розуміти, наскільки це безпечно, тому ми ведемо консультації з компанією, щоб вона перед початком робіт провела широку роз'яснювальну роботу», - сказав Юрій Бойко.

Також Віце-прем'єр-міністр додав, що контракт з компанією Shell був укладений після тривалих і напружених переговорів на дуже вигідних для України умовах і є важливим для держави, оскільки спрямований на забезпечення її енергетичної незалежності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у четвер Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький у Давосі в присутності Президента України Віктора Януковича та Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте підписав газову угоду між Shell та компанією «Надра Юзівська» щодо спільного видобутку сланцевого газу на території України.

Нагадаємо, раніше Едуард Ставицький заявляв, що за умови активізації видобутку цієї сировини на власній території Україна може вийти на профіцит видобутку газу вже за 5 років. Водночас екологи вважають, що технологія видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пластів може спричинити міні-землетруси і забруднення підземних запасів питної води.

 
Коментарі (0)