ГоловнаНовини ЖКГПолітикаSiemens програла чергове слухання в справі про Кримські турбіни

Siemens програла чергове слухання в справі про Кримські турбіни

Siemens звинувачує два "Технопромекспорти" в тому, що вони незаконно перемістили в Крим чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій в Тамані.

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд 14 березня підтвердив ухвалу Арбітражного суду Москви, який 27 листопада 2017 року відмовив ТОВ "СТГТ" в ухваленні забезпечувальних заходів за позовом до ТОВ "ВО "ТПЕ" і ВАТ "ВО "ТПЕ".

Siemens звинувачує два "Технопромекспорти" в тому, що вони незаконно перемістили в Крим чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій в Тамані. Згідно з санкційним обмеженням, німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму, оскільки ЄС не визнає російський статус Криму.

Позивач вимагає повернути турбіни і визнати угоди з продажу турбін недійсними. На думку позивача, Siemens був обманутий. При цьому в ТОВ "ВО "Технопромекспорт" вважають, що німецький концерн намагається домогтися на території РФ виконання санкцій іноземних держав, а не захищає свої цивільні права. Внаслідок порушень санкцій Siemens загрожують штрафні санкції з боку ЄС. При цьому контракт із РФ був повністю виконаний.

Станції в Криму мають почати роботу в травні-червні 2018 року.

У відповідь на переміщення турбін ЄС ввів проти трьох російських компаній і трьох фізосіб додаткові санкції.

У Siemens раніше заявляли, що обладнання, яке пройшло монтаж, втратить свою вартість, і просили про забезпечувальні заходи за позовами, але суд у цих заходах відмовив. Турбіни оцінювалися в суму близько 150 млн євро. 

 
Коментарі (0)