Сімферополь до зими готовий

У Сімферополі до експлуатації в осінньо-зимовий період підготовлено більше трьох тисяч об'єктів комунальної власності, що становить 99,8% від їх загальної кількості

Такі дані озвучив начальник управління житлово-комунального господарства Анатолій Рогов, повідомляє прес-служба Сімферопольської міськради.

За словами чиновника, ремонт покрівель виконується за рахунок коштів поточного та капітального ремонтів силами КП ЖЕО районів і підрядних організацій.

«У ході підготовки до опалювального сезону житлово-експлуатаційними об'єднаннями обсяг робіт перевиконано в середньому на 110%», - зазначив Анатолій Рогов.

ЖЕО районів виконано ремонт 585 покрівель, замінено 349 систем гарячого та 514 систем холодного водопостачання, 124 електрощитових і 72 опалювальні печі.

За інформацією начальника управління, в поточному році на капітальний ремонт житлового фонду міським бюджетом передбачено кошти в сумі 9,4 млн грн. В даний час освоєно 2,7 млн грн.

«Роботи з капітального ремонту житлового фонду, в тому числі м'яких і шиферних покрівель, внутрішньобудинкових мереж опалення, холодного і гарячого водопостачання, а також електропостачання виконуються силами підрядних організацій, - уточнив Анатолій Рогов. - На сьогоднішній день завершені роботи з капітального ремонту 35 м'яких і шиферних покрівель».

Він також підкреслив, що за два роки комунальні служби міста перекрили близько 105 тисяч квадратних метрів покрівлі. З них ЖЕО Київського району відремонтував 72 тис. кв м, ЖЕО Центрального району провів роботи на 14,4 тис. кв м, ЖЕО Залізничного району виконав заміну 17,5 тис. кв м покрівлі.

Крім того, Анатолій Рогов повідомив, що підприємством «Кримтеплокомуненерго» до опалювального сезону підготовлені всі 79 центральних теплових пунктів, проведені роботи з підготовки 44 котелень з 45. На даний момент завершується реконструкція котельні по вул. С. Ценського, 4. Найближчим часом планується проведення пуско-налагоджувальних робіт.

У той же час Сімферопольської ТЕЦ на 99% підготовлені об'єкти теплопостачання. При цьому проведені роботи по ремонту теплоізоляції обладнання, заміні і ремонту ділянок трубопроводів, ремонту барабанів, конвективних частин парових котлів.

Управлінням газифікації та експлуатації газового господарства Сімферополя і Сімферопольського району на 98% підготовлені об'єкти газопостачання. Виконана перевірка технічного стану підземних газопроводів, проведено капітальний ремонт.

Сімферопольським водоканалом та підприємством «Крименерго» роботи виконані в повному обсязі. 

 
Коментарі (0)