ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміттєспалювальні заводи у стані постійної збитковості

Сміттєспалювальні заводи у стані постійної збитковості

Систематична незавантаженість «Заводу «Енергія» тримає підприємство у стані постійної збитковості. Так, протягом І півріччя цього року збитковість становила майже 8 млн грн.

Філіал ПАТ «Київенерго» «Завод «Енергія» за результатами фінансово-господарської діяльності за 6 місяців 2013 року отримав 7,98 млн гривень збитку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Упродовж першого півріччя для термічного знешкодження на підприємство завезено 74,5 тис. тонн твердих побутових відходів (ТБВ), що становить 63% від необхідного для забезпечення стабільної роботи заводу обсягу.

Таким чином, у 2013 році продовжується тенденція незавантаженості заводу через те, що перевізники надають перевагу вивезенню відходів на полігон №5 або звалища на території Київської області, в тому числі несанкціоновані.

«Незавантаженість заводу «Енергія» – системне і вже, на жаль, багаторічне явище. У 2012 році завод був завантажений лише на 50-60%, тому його збиток склав 17,2 млн гривень. Щоб забезпечити стабільну роботу заводу, необхідно встановити ліміти для перевізників, який вони зобов‘язані завезти щомісяця на термічне знешкодження», - зауважив директор заводу «Енергія» Сергій Крикун.

Нагадаємо, що потужності заводу дозволяють знешкодити до 235 тис. тонн на рік, тобто більше 20% відходів, які щорічно утворюються в Києві. Фактично завод може приймати відходи зі всього Лівого берега – Деснянського, Дніпровського та Дарницького районів столиці.

 
Коментарі (0)