ГоловнаНовини ЖКГТранспортСтоличний метрополітен чекає на нові вагони

Столичний метрополітен чекає на нові вагони

У 2013-2014 роках столична влада планує провести модернізацію рухомого складу київського метрополітену на загальну суму 680 млн грн

За словами заступника голови Київської  міської державної адміністрації Анатолія Голубченка, у поточному році було розпочато реалізацію проекту комплексної модернізації вагонів метрополітену за рахунок коштів у рамках цільових зелених інвестицій (за Кіотським протоколом).

«Відповідно до цього проекту ми плануємо отримати 95 сучасних вагонів, які в подальшому планується експлуатувати на Святошинсько-Броварській лінії», – зауважив Анатолій Голубченко.

Він додав, що всередині грудня генеральний виконавець робіт – ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вже отримав аванс у розмірі 300 млн грн. Ще 380 млн грн надійдуть на рахунки підприємства найближчими днями.

Планується, що до липня наступного року завершиться поставка п’яти вагонів для дослідного потягу, зокрема і японського виробництва. До вересня 2013 року заплановано виготовити дослідний потяг та відправити його для проведення дослідних випробувань, а до кінця наступного року планується модернізувати ще 15 вагонів.

 
Коментарі (0)