ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВСтолиця заглибилася у роздільний збір відходів

Столиця заглибилася у роздільний збір відходів

Жителі Голосіївського району Києва потрапили в епіцентр випробовування нового пілотного проекту з роздільного збору відходів.

На вулицях міста встановили контейнери заглибленого типу Molok для роздільного збору відходів. Сім таких контейнерів, місткістю 5 куб. м, встановили на вулиці Голосіївській, 13-А, 13-Б та 13-В (три 24-поверхові будинки, загальна кількість квартир – 1600), - інформує «Україну Комунальну» прес-служба КМДА.

Контейнери змонтовано на глибині 2,7 м, вони оточені бетонною камерою, що перешкоджає потраплянню рештків відходів у ґрунт.

«Поки що це пілотний проект. Ми спостерігатимемо за процесом упродовж місяця, і якщо проект матиме схвальні відгуки від мешканців прилеглих будинків, керівників ОСББ та перевізників, то такі контейнери заглибленого типу розповсюдимо по всьому місту. Найкраще такі збірники сміття використовувати в центральній частині міста, оскільки вони не псуватимуть естетичний вигляд історичного Києва», – зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак та додав, що такий метод інтенсивно використовується в Італії в історичних частинах міст.

За попередніми підрахунками ТОВ «ВЕСТ МЕНЕДЖМЕНТ СІСТЕМС», яка і виступила ініціатором зазначеного пілотного інвестиційного проекту, така технологія дозволяє розділяти відходи за трьома фракціями (органічні, пляшки та інші сухі побутові відходи), а економія з надання послуг із вивезення відходів становить 15-20%.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)