ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСуд оголосив перерву в розгляді справи за позовом до «Київенерго»

Суд оголосив перерву в розгляді справи за позовом до «Київенерго»

Суд оголосив перерву в розгляді позову про повернення в комунальну власність підприємств "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал".

Суд оголосив перерву в розгляді позову про повернення в комунальну власність підприємств "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал".

Головний прокурор Києва повідомив, що Господарський суд Києва оголосив перерву в розгляді позову про повернення в комунальну власність підприємств "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал" до травня 2018 року. 

Про це йдеться у повідомленні "РБК-України" з посиланням на заяву Головний прокурор Києва Романа Годи.

"Перерва в судовому розгляді оголошено до травня. Дійсно, відповідачами у цій справі є дві компанії з Кіпру - це "Денсек Лімітед" і "Зарова Лімітед". Оскільки вони не мають в Україні представництв, суд відправив їм виклики на офіційні адреси. Зараз ми перекладаємо на англійську мову наші позови до них та інші документи і відправляємо. Після цього через півроку вони будуть вважатися належним чином повідомлені і незалежно від того, чи з'являться вони в суд, розпочнеться розгляд справи по суті. Це буде важкий розгляд справи, так як на кону не просто акції, а реально стратегічні підприємства Києва", - сказав Говда.

За словами прокурора, розгляд справи триватиме близько двох місяців.

"В крайньому випадку можуть продовжити слухання до трьох місяців і тоді прийняти рішення. Господарські суди дотримуються термінів розгляду справ, передбачених ГПК України", - заявив Говда.

Нагадаємо, 4 вересня прокуратура Києва подала позов до Господарського суду про повернення Києву 12,7% акцій "Київенерго", які раніше належали місту.

На даний момент 12,7% акцій "Київенерго" знаходяться у власності "ДТЕК Енерго".

Як повідомляється, прокуратура подала позов 4 вересня. Так, через суд прокурори вимагають повернути місту 12,7% акцій "Київенерго", 61% - "Київгазу" і 67% - "Київводоканалу". Ці акції були передані в статутний капітал "Київенергохолдингу" більше 10 років тому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд держмайна України продав блокуючий державний (25%) пакет акцій ПАТ "Київенерго" за стартовою ціною 759,6 млн гривень.

 

 
Коментарі (0)