ГоловнаНовини ЖКГПолітикаСуд заарештував рахунки чотирьох українських імпортерів газу

Суд заарештував рахунки чотирьох українських імпортерів газу

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки чотирьох українських газових трейдерів.

 

 Про це йдеться в рішенні суду від 27 лютого.

Згідно з матеріалами справи, рахунки арештовані за клопотанням Генеральної прокуратури, що займається розслідуванням можливого ухилення цими фірмами від сплати 9,8 млн гривень ПДВ.

Зокрема, йдеться про рахунки таких компаній, як «ДК «Укргаз», «Офіс бізнес груп», «Газойлпетролеум» і «Инол Енерджі».

На думку слідства, ці компанії є пов'язаними юридичними особами, оскільки їх реєстрації податкових накладних та подання електронної податкової звітності проводиться з однієї IP адреси.

Крім того, слідство стверджує, що компанії штучно завищують вартість газу за рахунок внутрішніх операцій, а також за рахунок відображення в податковому обліку безтоварних операцій, проведених з підприємствами «транзитно-конвертаційної» спрямованості.

Що стосується «ДК «Укргаз», то слідчі з'ясували, що підприємство відображає по податковому обліку придбання сільгосппродукції, а саме: гороху, пшениці, насіння соняшнику, насіння коріандру у низки підприємств за ціною, що включає ПДВ. Таким чином «ГК Укргаз» додатково збільшує податковий кредит, що призводить до мінімізації податкових зобов'язань, які виникають від реалізації природного газу.

Як повідомлялося раніше, Україна у 2016 році забезпечила потреби в імпортованому природному газі виключно поставками з Європи. 

Нагадаємо, НАБУ провело 16 обшуків у справі про розкрадання майна «Укрнафти».

 

 
Коментарі (0)