ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСудитися з ЖЕКом сумнівно ефективно - опитування

Судитися з ЖЕКом сумнівно ефективно - опитування

Незадовільна робота ЖЕКів – гірка реальність, з якою стикається більшість українців з різних регіонів країни, і єдиним виходом з неї є суд, котрий хоч і, дає приводи сумніватися у своїй ефективності, але може бути доцільним.

Українці все частіше скаржаться на діяльність ЖЕКів: не виконується, або виконується не належним чином благоустрій прибудинкових територій, не вивозиться сміття, не ремонтуються будинки і їхні складові, припиняється подача тепла, світла та води, а тарифи все ростуть і ростуть. Досить часто виходом з таких конфліктних житлово-комунальних ситуацій стає суд. Та чи дієвим? - редакція «України Комунальної» вирішила поцікавитися у своїх читачів.

Опитування з заголовним запитанням: «Чи вважаєте ви ефективним судитися з ЖЕКом?», - розміщувалося на електронних шпальтах інформаційного агенства у період з 26 листопада по 3 грудня.

За його результатами виявилося, що більшість (36%) респондентів вважає судову тяганину з ЖЕКом малоефективною, оскільки суди завжди на стороні останніх; 26% опитаних дотримуються думки, що судовий позов ефективний, проте це надто довготривалий процес, у якому позивач ризикує постаріти; 18% читачів гадають, що судитися з ЖЕКом необхідно, проте щодо ефективності розводять руками; також 18% допускає, що виграти позов в суді супроти ЖЕКу можливо, але лише за умови грамотного юридичного супроводу; і лише 6% опитаних не мають нарікань на роботу ЖЕКу.

Слід зазначити, що дані аналогічного опитування, яке розміщалося у ті ж строки, на офіційній сторінці порталу у соціальній мережі Facebook, суттєво відрізняються. Так, на думку користувачів соціальної мережі, судитися з жеком ефективно за умови грамотного юридичного супроводу. За цей варіант відповіді проголосувало 95 користувачів. Ще 31 чоловік погоджується, що суд це єдиний вихід доведення своєї правоти, проте його ефективність важко зпрогнозувати; 21 – що ефективність судової тяганини буде лише за умови справедливого і доступного кожному українцеві суду; 14 – так, ефективно, потрібно застосовувати будь-які види захисту. Окрім цього, було наведено ряд інших відповідей, проте кожна з них назбирала по одному голосу користувачів.

Таким чином, можемо зробити висновок, що незадовільна робота ЖЕКів – гірка реальність, з якою стикається більшість українців з різних регіонів країни, і єдиним виходом з неї є суд, котрий хоч і, дає приводи сумніватися у своїй ефективності, але може бути доцільним за ряду благосприятливих умов і наполегливості позивачів.

 
Коментарі (0)