ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСумська теплоенергетика намагається стати енергоощадливою

Сумська теплоенергетика намагається стати енергоощадливою

Впровадження енергозберігаючих технологій та використання альтернативних видів палива передбачено Стратегією економічного і соціального розвитку регіону «Нова Сумщина-2015»

Сумщина нарощує темпи модернізації енергетичної сфери.

Про це сказав, відкриваючи I Практичну конференцію «Модернізація житлово-комунального господарства України на основі механізмів державно-приватного партнерства», що проходить сьогодні у Сумах, за підтримки компанії Conference House, голова Сумської ОДА Юрій Чмирь.

За його словами, впровадження енергозберігаючих технологій та використання альтернативних видів палива передбачено Стратегією економічного і соціального розвитку регіону «Нова Сумщина-2015». А саме – протягом минулого року в закладах соціальної сфери області замінено 21 опалювальний котел, 11 котлів переведено на тверде паливо. Також здійснено модернізацію котельного обладнання на менш енергоємне у 31 котельній закладів освіти та 8 котельнях закладів охорони здоров’я.

Окрім цього, у поточному році планується перевести на альтернативне паливо 46 котлів у житловій сфері та реконструювати Шосткінську ТЕЦ, що дозволить скоротити використання газу в теплоенергетиці області на 25-30%.

 

Марія Цатурян

 
Коментарі (0)