ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифам на тепло підвищать планку

Тарифам на тепло підвищать планку

У Нацкомпослуг планують підвищення тарифів на тепло на третину. Таке рішення аргументоване необхідністю відповідності з економічно обгрунтованим рівнем. Втім, впроваджувати підвищення обіцяють поетапно.

Тарифи на тепло в Україні повинні відповідати економічно обгрунтованому рівню і вирости поетапно майже на 30-40% проти нинішніх. Про це заявив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Кальченко, - інформує УНН.

«Ми розробили порядок поетапного доведення діючих тарифів для споживачів до обгрунтованих. Ми припускаємо, що найближчим часом цей порядок буде прийнятий нашим урядом», - сказав пан Кальченко.

Він зазначив, що порядок буде визначати всі етапи переходу до економічно обгрунтованих тарифів, а також мати механізм компенсації різниці в тарифах «відповідно до економічно обгрунтованих тарифів і тимчасових тарифів».

Так, повідомив Валерій Кальченко, при діючому в 2012 році середньозваженому тарифі на теплову енергію на рівні 227 грн за Гкал, її розрахована собівартість становить 312 грн за Гкал (без ПДВ), а в 2013 році - 325 грн за Гкал.

Нагадаємо, в січні Національна комісія запевнила, що не планує 30% підвищення тарифів на тепло і воду.

 
Коментарі (1)
Олександр
13 Травня 2013 p. 14:25
Прочтите мою статью http://kommunalka.blox.ua/2011/07/Kommunalnyj-bespredel.html