ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на газ потребують компромісу

Тарифи на газ потребують компромісу

Україна і МВФ шукають компроміс щодо вирішення питання дефіциту НАК «Нафтогаз України». Зокрема, мова йде про підняття тарифів на газ для населення, втім, не для всіх його верств.

Уряд шукає оптимальну модель вирішення питання дефіциту НАК «Нафтогаз України» задля відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко.

«Щодо вимог МВФ підняти тарифи на газ для населення, то у нас відбудовується модель, яка дозволить нам, не зачіпаючи соціально незахищені верстви населення, показати, що ми зменшимо дефіцит «Нафтогазу», - сказав Юрій Бойко.

За його словами, важливим кроком у цьому напрямку є заходи, що реалізуються Україною в рамках членства в Енергетичному співтоваристві, зокрема – відкриття ринку газу для приватних компаній.

«За рахунок цього ми зменшили закупівлю газу, як держава в особі «Нафтогазу України» у російського «Газпрому» за контрактом 2009 року», - наголосив Юрій Бойко.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, за інформацією ЗМІ, Президентом Віктором Януковичем було прийнято ряд принципових рішень, які раніше стримували прогрес у переговорах з Міжнародним валютним фондом.

Зокрема, голова держави погодився на підвищення тарифів на газ для населення на 60%. Втім, підвищення стосується не всіх споживачів, а тієї їх частини, яка споживає понад 3,5 тис. кубометрів газу в рік.

 
Коментарі (0)