ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГТарифи на енергоносії зростатимуть «на дріжджах»

Тарифи на енергоносії зростатимуть «на дріжджах»

В Україні підвищуватимуться тарифи на енергоносії, доки вони не досягнуть економічно обґрунтованого рівня. Окрім цього, уряд пропонує збільшити потужності українських АЕС та внести зміни до оподаткування енергетичних компаній.

В Україні зростання цін на енергоносії продовжаться до тих пір, поки тарифи не досягнуть економічно обґрунтованого рівня. Про це заявив Прем`єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Уряду, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

При цьому, урядовець наголосив, що паралельно із підняттям тарифів будуть впроваджуватись пільги для незахищених верств населення.

«Ми зобов’язані платити реальну і ринкову ціну за енергетичні ресурси. За інших обставин дефіцит «Нафтогазу» буде вічний. Не може бути таке, що вся країна працює тільки на НАК «Нафтогаз України», дефіцит якого в цьому році склав 110 мільярдів гривень, на противагу дефіциту державного бюджету в 68 мільярдів гривень», - наголосив Арсеній Яценюк.

Відтак, зазнає змін і оподаткування  енергетичних компаній. Зокрема, Уряд планує застосовувати змішаний підхід для їх оподаткування, який передбачатиме залучення нових інвестицій.

«Новий інвестор, який тільки отримав доступ до інвестицій і почав свердлити свердловину, повинен платити менше. А той, який почав видобуток, повинен платити так, як це передбачено у світі: рента і доходи від реалізації відповідних енергетичних продуктів», - підкреслив Прем`єр.

Читайте також: Україна просить сусідів про «електроенергетичну» допомогу

Арсеній Яценюк зауважив на необхідності запровадження енергоефективних програм. Так, новий Уряд пропонує  диверсифікацію енергопостачання, збільшення потужностей АЕС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС. У відомстві очікують хвилі переходів на споживання електрики в нічний та напівпіковий періоди.

 
Коментарі (1)
Sergiy1
10 Грудня 2014 p. 08:34
Якщо не так як завжди.То все правильно. Держава має турбуватися про занятість населення та захист малозабезпечених.Несплата податків та приховані прибутки для багатеньких, має бути для них шляхом до банкрутства, а не для збагачення.Таким чином і буде виконаний лозунг ще Ю.Тимошенко щодо того, що треба ділитися.Особливо з захованого в офшорних зонах.