ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаУкраїна просить сусідів про «електроенергетичну» допомогу

Україна просить сусідів про «електроенергетичну» допомогу

Київ розраховує найближчим часом підписати контракти з країнами-сусідами про постачання електроенергії. Можливо, договори про імпорт електрики Україна укладе з Молдовою.

Незабаром Україна укладе контракти на імпорт електроенергії. Київ підпише договори про постачання електрики з країнами-сусідами. Можливо, це буде Молдова. Про це на засіданні круглого столу в Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства заявив глава відомства Геннадій Зубко. За словами чиновника, імпорт електроенергії дозволить уникнути проблем з відключеннями світла по всій країні.

«Ми розраховуємо, що буквально сьогодні-завтра буде підписано постанову (уряду - ред.), завдяки якій ми зможемо імпортувати електроенергію. Імпорт не стосується тільки РФ, але й інших країн, в тому числі і Молдови», - заявив пан Зубко.
 
Глава Мінрегіону вважає, що постачання електрики дозволять стабілізувати ситуацію в енергетичній сфері. Пан Зубко додав, що контракти на постачання вугілля також є.
 
«Якщо ми відкриємо імпорт, то проблеми з відключенням (світла - ред.) не буде», - зауважив він.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вчора «Укренерго» ввів нові графіки відключень електроенергії. Так, за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості, обмеження потужностей будуть з 8:00 до 11:00 і з 16:00 до 22:00 на величину 2116 МВт.
 
Зауважимо, що Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин раніше заявляв, що віялові графіки відключень електроенергії будуть припинені.
 
Коментарі (0)