ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на воду та тепло: за що платять кияни

Тарифи на воду та тепло: за що платять кияни

Столичні теплоенергетики оприлюднили структуру тарифів на гарячу воду і на опалення. Цікаво, що 12% з плати на гарячу воду та 15% з оплати тепла іде на "інші" витрати. Які? - у "Київенерго" не вказують.

«Київенерго» опублікував структуру тарифів на гарячу воду і на опалення. З 25,10 грн, які з 1 липня ми платимо за 1 куб. м гарячої води, 3% йде на перевірку лічильників, 6% - витрати на комунальну послугу (послуги банку, утримання абонентської служби та ін), 7% - вартість електроенергії, 13% - оплата праці, 15% - вартість холодної води, 44% - плата за газ. Ще 12% - це якісь інші витрати.

Гарячі батареї з 1 липня (в опалювальний сезон) нам будуть обходитися з розрахунку 9,22 грн за 1 кв. м площі квартири в будинках без лічильників (таких будинків - основна кількість в Києві). З цієї суми 54% - це вартість газу, 17% - оплата праці, 8% - електроенергія, 6% - комунальна послуга. Ще 15% - інші витрати.

Зазначимо, з 25 липня в Київраді почнуть роботу дві робочі групи, які будуть вивчати обґрунтованість тарифів на теплоносії і воду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка перевірятиме діяльність природних монополій з енерго-, газо - і водопостачання. ТСК розбереться, де в складі тарифів є реальні витрати, а де - корупційна складова.

 
Коментарі (0)