ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТернопільські тепловики отримають мільйони від ЄБРР

Тернопільські тепловики отримають мільйони від ЄБРР

Депутати Тернопільської міської ради вирішили надати дозвіл «Тернопільміськтеплокомуненерго» на отримання кредиту від ЄБРР на реалізацію проекту модернізації центрального опалення.

Під час сесії депутати Тернопільської міської ради вирішили надати дозвіл комунальному підприємству теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» на отримання кредиту від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку на реалізацію проекту модернізації центрального опалення.  «За» відповідне рішення проголосувало 42 з 50 присутніх на сесії депуатів. 

Розмір (основна сума) та валюта кредиту – 10 мільйонів євро або еквівалент національної валюти за офіційним курсом НБУ на дату зарахування коштів на рахунок позичальника. Строк кредиту – 13 років. 

Відсоткова ставка за користування залученими коштами складається з двох частин:

а) базис відсоткової ставки, що розраховується на основі Міжбанківської ставки Єврозони (ЕURIBOR); б) маржа 5 відсотків, з можливістю зниження в залежності від суверенного кредитного рейтингу України, кредитного рейтингу міста, та досягнення Позичальником показників тарифів, зборів платежів, коефіцієнта обслуговування боргу, задовільняючих Банк, але не нижче від 3,5 відсотків. 

«Перші три роки ми платитимемо тільки відсотки за користування кредиту. Тіло кредиту гаситемемо, починаючи з третього року, коли модерназація даватиме фінасовий ефект. Жодного майна в заставу Тернопіль не надає для цього кредиту», – прокоментував заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський. 

Цим же рішенням депуатати надати дозвіл КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» на отримання гранту Партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища в Східній Європі в сумі до 5 мільйонів євро шляхом укладення договору гранту з Європейським Банком Реконструкції. 

Мета гранту – інвестиції в реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання у місті Тернополі.

 Джерело - ЗІК

 
Коментарі (0)