ГоловнаКоментаріГазопостачанняТерористи крастимуть в України газ

Терористи крастимуть в України газ

Представники терористичної організації «ЛНР» будуть красти газ. Вони вже заявили, що в «Республіці» паливо безкоштовне, адже розуміють, що газ - український, і за нього розраховуватися не треба.

У компанії «Луганськгаз» впевнені, що вже найближчим часом необхідно прийняти заходи з обмеження газопостачання тих територій, які не контролюються Україною. В іншому випадку, за попередніми розрахунками, до кінця опалювального сезону, може бути втрачений 1 млрд куб. м газу, і немає розуміння, хто повинен за нього розраховуватися. Про це розповів керівник компанії «Луганськгаз» Сергій Кузьменко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Держава за своїми міжнародними контрактами закуповує газ, або це внутрішній видобуток - неважливо, - цей ресурс, буде в України вкрадений. Ми вже неодноразово зверталися до НКРЕ, Міненерговугілля, писали листи на ім'я Віце-Прем'єра. Тобто, ця ситуація описана нами, і зараз ми просто чекаємо рішення. Самостійно технічно ми не можемо обмежити подачу газу - це може здійснити тільки «Укртрансгаз», це їхня зона відповідальності, їх робота», - сказав пан Кузьменко.
 
 
Крім того, глава «Луганськгазу» заявив, що представники терористичної організації «ЛНР» заявляють, що в їх «Республіці» за паливо розраховуватися не потрібно.
 
«Вони («ЛНР», - ред.) оголосили про те, що газ в «Республіці» безкоштовний. Тому, що розуміють, газ зараз йде з України і вони за нього розраховуватися не будуть», - розповів Сергій Кузьменко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», терористи хочуть залишити без газопостачання північні райони Луганської області, які знаходяться під контролем української влади. Зараз вони вишукують можливості перемкнути газорозподільну мережу області на постачання з РФ.
 
Коментарі (0)