ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТисячі вінничан стають в чергу за субсидіями

Тисячі вінничан стають в чергу за субсидіями

Цьогоріч більше 15,5 тисяч вінничан звернулося за оформленням субсидій. Прийом документів на відповідні оформлення ще триває.

У Вінниці до 4 грудня за оформленням субсидії звернулося більше 15,5 тисяч людей. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

Майже всі документи вже опрацьовано. Заяви розглядаються протягом 10 календарних днів. Процес оформлення субсидій максимально спрощений, відпрацьований механізм, який дозволяє уникнути черги. У кожному територіальному відділенні Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» є 10 працівників, які займаються субсидіями. Одного дня 5 з них приймають документи, а 5 – опрацьовують інформацію, наступного дня вони міняються місцями. Так працівники чергуються кожного дня. Документи приймаються з понеділка по четвер з 9 до 17 години, а в п’ятницю з 9 до 16, без перерви на обід.

«Якщо ви сплачуєте за житлово-комунальні послуги більше 10 або 15% від сукупного середньомісячного доходу всіх членів родини, які зареєстровані у помешканні, ви маєте право на субсидію», – каже перший заступник директора департаменту соціальної політики Наталя Паламарчук. – Також значною підмогою для бюджету вінницьких родин є те, що оформивши субсидію, сім’я отримує 50% знижку на медичні послуги діагностичного центру по вул. Київська,68».

Є випадки, коли призначення субсидій по звичайному механізму неможливе, тому працює комісія, яка може назначити субсидії, як виняток. За словами Наталі Паламарчук, з початку опалювального сезону у цьому році на розгляд комісії було винесено 3,7 тис. справ. З них лише у 33 випадках було відмовлено.

Всю необхідну інформацію про житлові субсидії вінничани можуть отримати в «Прозорих офісах» за місцем реєстрації.

Нагадаємо, в Україні в січні-жовтні 2013 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 1,2 млн  сімей, що на 1,3% менше, ніж у січні-жовтні минулого року.

 
Коментарі (0)