ГоловнаНовини ЖКГАналітика Триває зростання цін європейського ПВХ для ринків країн СНД

Триває зростання цін європейського ПВХ для ринків країн СНД

В умовах зниження вартості етилену європейські виробники, навпаки, пішли на підвищення експортних цін в поточному місяці
Почалися переговори щодо цін європейського полівінілхлориду (ПВХ) для поставок в березні на ринки країн СНД. В умовах зниження вартості етилену європейські виробники, навпаки, пішли на підвищення експортних цін в поточному місяці, говориться в ціновому огляді ICIS-MRC аналітичного агентства Маркет Репорт, повідомляє сайт Поліпластік.
 
Березнева контрактна ціна етилену була узгоджена на EUR20 за тонну нижче рівні лютого, що веде до зниження собівартості виробництва ПВХ приблизно на EUR10 за тонну. Проте, не дивлячись на зниження цін сировинних складових, багато європейських виробників заявили про підвищення експортних цін для поставок на ринки країн СНД на EUR10-25 за тонну.
 
Попит на ПВХ з боку основних споживачів через сезонний чинник все ще досить низький, в той же час і європейські виробники не активізують свої продажі на цьому напрямку в останні два місяці. Один з виробників з лютого свідомо утримує завищений рівень цін, щоб обмежити або зовсім відсікти свої продажі на пострадянський простір.
 
Переговори щодо березневих поставок суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С) для ринків країн СНД велися в діапазоні EUR750-810 за тонну, FCA, тоді як місяцем раніше угоди укладалися в діапазоні EUR725-800 за тонну, FCA. Один з виробників з середини лютого утримує свої ціни на рівні EUR 850-870 за тонну, FCA, але про угоди за такими цінами не повідомляється.
 

Ннапомнім, що полівінілхлорид, який є основною сировиною для виробництва ПВХ труб, відноситься до групи термопластів. Труба з полівінілхлориду (ПВХ труба) - перша пластикова труба, яка була використана людиною в інженерних комунікаціях, а саме в системах водопостачання. 

 
Коментарі (0)