ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТрускавецька влада «ламає голову» над зниженням тарифів

Трускавецька влада «ламає голову» над зниженням тарифів

Тарифи з оплати послуг, які надає КП «Трускавецьжитло», діють з березня цього року, з їх високою вартістю не погоджуються мешканці міста.

Учора, 11 квітня, в приміщенні Трускавецької міської ради відбулося засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, будівництва та інженерних комунікацій. Розглядалося питання щодо зміни тарифів для населення у бік їх зменшення.

При обговоренні питання зі зниження тарифів була пропозиція розділили усі види обслуговування житла й прибудинкових територій на обов’язкові й додаткові. До останніх, які слід надавати за потребою, пропонували віднести прибирання прибудинкових територій, підвалів, а також малярні роботи в під’їздах. Це, зрозуміло, хоча і знизить тарифи, але потягне за собою скорочення штату комунальників, тому окремі з членів комісії не підтримали пропозицію.

Під час роботи комісії також порушували інші питання, щодо яких не дійшли згоди. Зокрема, щодо обслуговування прибудинкових територій, особливо тих, де в будинках є офіси, магазини чи інші нежитлові приміщення. Тому результат роботи комісії був майже прогнозований: її члени, серед яких і ті, хто спричинився до підняття тарифів, до жодного позитивного висновку поки що не дійшли.

Нагадаємо, що тарифи з оплати послуг, які надає КП «Трускавецьжитло», діють з березня цього року, з їх високою вартістю не погоджуються мешканці міста. З приводу цього відбулися зібрання в мікрорайонах і завершилися пікетом біля міськради Трускавця. З підвищенням тарифів також не змирилася група депутатів, на їх письмове звернення Державна фінансова інспекція провела перевірку діяльності КП «Трускавецьжитло» й рекомендувала внести зміни в порядок розрахунку тарифів. Одним із запропонованих пунктів є зменшення накладних витрат комунального підприємства на суму 19 тисяч гривень.

 

Джерело - ЗІК

 
Коментарі (0)