ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТуреччина не візьметься за будівництво «Турецького потоку»

Туреччина не візьметься за будівництво «Турецького потоку»

Туреччина не братиме участі у будівництві газопроводу «Турецький потік». Росія і Туреччина створять спільну компанію для зберігання газу в провінції Едірне, де газопровід виходитиме на сушу.

Туреччина не буде брати участь у будівництві газопроводу «Турецький потік». Про це повідомив Міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT Haber, передає «Газета.ru».

Він розповів, що за підсумками будівництва Росія і Туреччина створять спільну компанію для зберігання газу в провінції Едірне, де газопровід виходитиме на сушу.
 
Пан Йилдиз відзначив, що Туреччина використає всі можливості свого географічного положення, тому влада має намір зосередитися відразу на двох енергетичних проектах: «Турецькому потоці» і Трансанатолійському газопроводі, до якого пізніше може приєднатися Туркменістан. Міністр запевнив, що ці проекти не конкуренти.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», офіційна Москва має намір розширити об`єм «Блакитного потоку» та побудувати ще один газопровід до Туреччини Чорним морем. Матеріали на його будівництво планують взяти ті, що призначалися для реалізації «Південного потоку».
 
Коментарі (0)