ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Чернігові планують побудувати сміттєпереробний завод

У Чернігові планують побудувати сміттєпереробний завод

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради та приватне підприємство «Сейл прайс компані» учора підписали угоду про розробку бізнес-плану щодо будівництва у місті сміттєпереробного заводу

Відповідно до угоди, розробники мають підготувати бізнес-план за півтора місяці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Чернігівської міськради.

Слід зазначити, що з даною компанією міська рада уже має досвід співпраці в процесі підготовки документів на отримання кредиту Світового банку для КП «Чернігівводоканал».

Як уточнив міський голова Чернігова Олександр Соколов, міська рада виділила 99 тис. грн на розробку бізнес-плану щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

За його словами, у Чернігові, за результатами відбору Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, реалізовуватиметься єдиний в Україні пілотний проект, що передбачає будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів. Планується, що підприємство використовуватиме технологію переробки сміття у паливо для ТЕЦ.

«Зараз поставлено завдання розробити бізнес-план, який будемо захищати у  Міністерстві, а згодом перед керівництвом Світового банку», - розповів мер міста.

Міський голова також зауважив, що проект планується втілити за кредитні кошти Світового банку. Попередня вартість заводу становить 40-50 млн дол. За умов успішного проходження усіх погоджувальних процедур та надання державних гарантій, наступного року має бути розроблена проектно-кошторисна документація, а фінансування проекту може розпочатися у 2014 році.

 
Коментарі (0)