ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Донецьку борги за воду позбавляють житла

У Донецьку борги за воду позбавляють житла

У Донецьку дві суміщені квартири, в яких проживає сім'я, яка заборгувала 16 тис. грн за послуги водоканалу, будуть виставлені на продаж за рішенням суду

Державна виконавча служба Кіровського району міста наклала арешт на житло та описала квартиру. Після продажу житла на аукціоні, отримані кошти підуть на погашення заборгованості за послуги водоканалу та інших комунальних служб.

Сума, що залишилася буде передана вже колишнім власникам житла, якої вони зможуть розпорядитися на свій розсуд.

Серед проживаючих немає пільгових категорій громадян, які отримують допомогу або пенсію, з яких могли б здійснюватися відрахування на оплату комунальних послуг.

«Дії водоканалу та виконавчої служби повністю правомірні. Відповідно до закону «Про виконавче провадження» якщо сумарний борг мешканців квартири за житлово-комунальні послуги перевищує 9 тисяч 410 гривень, і погасити його за рахунок конфіскації майна не можна, за рішенням суду на продаж може бути виставлено житло боржника», - розповів начальник юридичного відділу КП «Донецькміськводоканал» Олексій Будовський.

Слід зазначити, що це не перший випадок продажу квартири за борги перед водоканалом. У минулому році заплатити за воду житлоплощею довелося відразу декільком донетчанам.

Джерело: Муниципальная газета

 
Коментарі (0)