ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Донецьку «взялись» за комунальних боржників

У Донецьку «взялись» за комунальних боржників

КП «Донецькміськводоканал» за 3 місяці скоротив заборгованість населення за комунальні послуги на 1,5 млн грн

Найбільший борг за воду числиться за жителями Кіровського району – 14,6 млн грн, це четверта частина від загальної суми по місту. Другий по заборгованості – Пролетарський район з боргом понад 8 млн грн. Трохи менше не доплатили за воду жителі Київського району – майже 7 млн ​​грн.

Городян, які мають заборгованість продовжують відвідувати представники виконавчої служби і працівники підприємства.

«30% особових рахунків в місті – мають заборгованість за послуги водоканалу. У грошовому еквіваленті на сьогоднішній день – це 56 мільйонів гривень. Наше завдання - не тільки не допустити збільшення цієї цифри, що непросто в нинішніх умовах, але й поступово знижувати рівень заборгованості», - розповідає директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс.

Уникнути відключення мешканці зможуть лише погасивши заборгованість. «Багато абоненти погашають борг вже під час рейду, коли їх приходять відключать. Причому виплачують одномоментно чималі суми», - розповідає начальник служби з обліку реалізації послуг централізованого водопостачання та водовідведення «Водозбут» Антон Ковалевський.

За словами чиновника, зазвичай заборгованість не залежить від матеріального стану неплатника.

«Практика водоканалу показує, що стереотип про те, що не платять за комунальні послуги в основному тільки соціально незахищені верстви населення, не підтверджується в дійсності. Пільгові категорії громадян, ті ж пенсіонери, платять завжди вчасно і є самими сумлінними споживачами. А ось злісними неплатниками часто стають цілком заможні люди», - підсумував Антон Ковалевський.

Джерело: Муниципальная газета

 
Коментарі (0)