ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ громадському транспорті Харкова порахували пасажирів

У громадському транспорті Харкова порахували пасажирів

Міським транспортом у Харкові користується понад півтисячі пасажирів. Найбільш популярним видом транспорту є метрополітен.

Протягом минулого року у Харкові послугами міського пасажирського транспорту скористалися 519 млн пасажирів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За інформацією заступника директора Департаменту транспорту Євгена Федорчука, наземний електротранспорт перевіз 203 млн пасажирів (39%), метрополітен - 231 млн (44,5%), автотранспорт - 84 млн (16 %).

Посадовець нагадав, що на виконання Програми розвитку міського електротранспорту Харкова в 2013 році було спрямовано 106 млн грн. В рамках цієї програми підприємствам міського наземного електротранспорту та транспортної інфраструктури була передбачена фінансова підтримка в сумі 41 млн грн. Ці кошти були спрямовані на виплату заробітної плати і придбання матеріалів, а також на реконструкцію об'єктів.

Так, торік був реконструйований трамвайний переїзд на перехресті пр. Леніна і пр. Правди, трамвайний переїзд на перехресті пр. Московського та вул. Академіка Павлова, трамвайний шлях по пр. Московському - від вул. Академіка Павлова до вул. Лесі Українки. Також було виконано капітальний ремонт трамвайної колії на ділянці від вул. Рогатинської до пров. Пискунівського і завершено будівництво тролейбусної лінії по вул. Забайкальській.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у найближчі місяці харків'янам обіцяють облаштувати пішохідні переходи біля станції метро «Героїв Праці» та території навколо них. На відповідні роботи вже спрямовано майже два десятки мільйонів гривень.

 
Коментарі (0)