ГоловнаКоментаріГазопостачанняЄС посприяє будівництву LNG-терміналу в Україні

ЄС посприяє будівництву LNG-терміналу в Україні

Одна з країн ЄС запропонувала Україні свою допомогу в будівництві терміналу з отримання та регазифікації скрапленого газу. Саме LNG-термінал допоможе країні позбутися енергозалежності від Росії.

Президент Литви заявила про готовність допомогти Україні з будівництвом терміналу з отримання та регазифікації зрідженого газу (LNG-термінал). Про це Даля Грібаускайте заявила за підсумками вчорашньої зустрічі з Президентом України Петром Порошенко в Києві, передає «РБК-Україна».

«І ви, і ми повинні ввести подальші реформи в секторі енергетики. До недавнього часу наша країна була повністю залежна від «Газпрому». Сьогодні Литва побудувала LNG-термінал, ми отримали повну незалежність від «Газпрому» і можемо себе забезпечити газом та іншими ресурсами, у тому числі електрикою. Ми готові поділитися з вами нашим досвідом», - заявила пані Грібаускайте.
 
Вона зазначила, що Міністр енергетики Литви надасть Україні допомогу для захисту енергетичних українських інтересів у європейських інституціях.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на будівництво LNG-терміналу можуть знайтися кошти вже найближчим часом. Принаймні, така віра є у голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Сергія Євтушенка
 

«Я вважаю, що буде великий інтерес з боку приватних інвесторів, оскільки проект економічно вигідний. Шанси залучити приватних інвесторів складають 99%», - підкреслив пан Євтушенко.
 
За його словами, якщо з'явиться фінансування, то вже через 12 місяців Україна зможе почати постачання скрапленого газу.
 
Коментарі (0)