ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Харкові готові до боротьби зі снігом

У Харкові готові до боротьби зі снігом

Харків бореться із сніговою стихією. Очищенням вулиць щоденно займається менше 100 одиниць техніки.

На вулицях Харкова прибирають сніг і розсипають піщано-соляну суміш 240 спецавтомобілів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Зокрема, вдень на вулиці міста виходить близько 100 одиниць снігоприбиральної техніки. Як зазначається, в основному це підмітально-прибиральна і вантажно-прибиральна техніка, а також спецтехніка, яка посипає дороги піщано-соляною сумішшю або поливає рідким реагентом. В місті вже заготовлено 15 тис. куб.м піщано-соляної суміші та 12 тис. т солі.

Так, за словами заступника начальника з експлуатації комунального підприємства «Шляхрембуд» Віталія Левіна, наступного року «Шляхрембуд» планує закупити кілька одиниць снігоприбиральної техніки, яка працюватиме на центральних магістралях міста.

Всього ж підприємству необхідно ще близько 30 нових спецавтомобілів. На випадок непередбачених снігопадів у «Шляхрембуду» укладені договори з підприємствами, які нададуть важку техніку.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, за словами профільного Міністра Геннадія Темника, вся наявна техніка, що знаходиться в автопарках комунальних служб України застаріла,  але відремонтована та у разі виникнення надзвичайних ситуацій, готова вийти на дороги.

В цілому для роботи взимку підготовлено 6,5 тис. одиниць снігоприбиральної техніки. Це складає 100% від запланованого. Як обіцяють в уряді, у випадку складних погодних умов буде додатково залучено 4,5 тисячі одиниць техніки.

 
Коментарі (0)