ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ Києві впала ціна на оренду квартир

У Києві впала ціна на оренду квартир

Орендувати житло у столиці стало дешевше. Найбільше «впали» у ціні однокімнатні квартири у Святошинському районів, «двушки» у Подільському та трикімнатне житло у Шевченківському.

Середня вартість оренди квартир у Києві у ІІ кварталі знизилася на 31%,. Тобто, за винаймане житло в середньому кияни платять 479 дол. на місяць. Про це повідомили в консалтинговій компанії SV Development, передає «УНІАН».

«При цьому найдешевшим залишався Голосіївський район, де середня ціна оренди 1-кімнатної квартири складає 301 доларів на місяць, найдорожчим - Печерський район - 489 доларів на місяць», - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, зниження вартості оренди квартир в минулому кварталі спостерігалося у всіх районах столиці. Оренда однокімнатних квартир найбільше подешевшала в Святошинському районі Києва - на 32,29%, до 302 дол. на місяць, а найменше - у Печерському районі - на 29,84%, до 489 дол. на місяць. 
 
Ціна оренди двокімнатних квартир у ІІ кварталі найбільше знизилася у Подільському районі - на 31,66%, до 449 дол. на місяць, а найменше - у Деснянському районі, на 29,17%, до 403 дол. на місяць. 
 
Найбільше зниження вартості оренди трикімнатних квартир було зафіксовано в Шевченківському районі столиці - на 32,54%, до 767 дол. на місяць. Найменше подешевшала оренда «трійок» в Подільському районі столиці - на 30,25%, до 551 дол. на місяць.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», розподілені права власності на житло в більшості випадків створюють труднощі для ефективного ринку, приводячи до нерівних умов конкуренції та взаємовідносин з постачальниками ЖКП або ускладнюючи координацію дій домогосподарств.
 
Коментарі (0)