ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ Криму вважають себе незалежними у водному питанні

У Криму вважають себе незалежними у водному питанні

У Криму заявили, що вони повністю незалежні від України в забезпеченні мешканців півострова питною водою. Наразі ведуться підготовчі роботи з перекидання води з Таганського водосховища. Спраглими не залишуться навіть найбільш проблемні міста.

Наразі Крим не залежить від постачання дніпровської питної води з України. Про це заявив самопроголошений Віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв під час ознайомчої поїздки до Нижньогірського району, передає «Кримінформ».

За словами пана Теміргалієва, півострів забезпечується питною водою за допомогою перекидання води з річок до Північно-Кримського каналу. Окрім того, він заявив, що наразі ведуться підготовчі роботи по перекиданню води з Таганського водосховища.

«Найбільш проблемні регіони, якими є Судак, Феодосія і Керч, отримають в травні питну воду з водозабору, який розташовано в передгірному Криму», – заявив самопроголошений Віце-прем’єр Криму.
 
Нагадаємо, у Державному водному агенстві кажуть про несанкціонований забір води з Північно-Кримського каналу. Самопроголошена влада Криму не укладала домовленостей щодо користування водними ресурсами України. До речі, півострів за воду винен майже 2 млн грн. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», самопроголошений Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звинуватив Україну у проблемах півострова з водою. Він заявив, нібито Україна перешкоджає подачі води до Північно-Кримського каналу у необхідній кількості. Обмеження водопостачання можуть призвести до повної втрати урожаю на півострові, адже ця вода потрібна також і для поливу.

Нагадаємо, 19 березня в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води.  Інформацію щодо каналу дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)