ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУ райони Запоріжжя «прийде» довгоочікувана вода

У райони Запоріжжя «прийде» довгоочікувана вода

Проектом передбачено будівництво нового водопроводу з поліетиленових труб діаметром до 400 мм від вулиці Сапожникова до вулиці Випробувачів, а також по вулиці Новогородській - з пристроєм вузлів обліку.

Проектом передбачено будівництво нового водогону з поліетиленових труб діаметром до 400 мм від вулиці Сапожникова до вулиці Випробувачів, а також по вулиці Новогородській - з пристроєм вузлів обліку.

Хід початку робіт проконтролювали перший заступник міського голови Андрій Іванов, керівники УКБ міськради і голови садівничих об'єднань, розташованих в даному районі.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

Як розповіли фахівці, проектом передбачено будівництво нового водопроводу з поліетиленових труб діаметром до 400 мм від вулиці Сапожникова до вулиці Випробувачів, а також по вулиці Новогородській - з пристроєм вузлів обліку. За словами керівника підрядної організації, яка здійснює роботи, Петра Бодоряка, це дозволить виконати закольцовку існуючого водопроводу в Хортицькому житловому масиві, провести заміну аварійних ділянок і в результаті забезпечити водопостачанням садові товариства і дачні ділянки, а також промислові підприємства Хортицького району.

Нагадаємо, питання водопостачання Хортицького району та сусідніх дачних селищ виник давно. Нинішня система водопостачання була побудована ще в 70 - ті роки і була розрахована тільки на забезпечення питною водою споруджуваних житлових будинків, а також не передбачала 100% водопостачання місцевих промислових підприємств та дачних кооперативів. До 2006 року технічною водою садівничі ділянки забезпечувало підприємство «Форум», проте підприємство віддало мережі приватній структурі, а та й зовсім порахувала зміст комунікацій нерентабельним і демонтувала їх. Більше 1000 дачних ділянок залишилися без води.

П'ять років люди писали звернення до міської влади. В 2006 році навіть був складений кошторис на виконання робіт вартістю понад 15 млн грн. У бюджеті міста таких коштів на той момент не було, і будівництво водоводу не почалося.

У 2011 році, за розпорядженням першого заступника міського голови Андрія Іванова, протягом двох місяців КП «Водоканал» спільно з міськвиконкомом розробив нову схему, відповідно до якої кошторисна вартість робіт в цінах 2011 року склала близько 3 млн грн.

«Ми провели нараду за участю всіх профільних служб та управлінь, проаналізували перший проект - і прийшли до висновку, що його можна значно здешевити. В результаті ми скоротили вартість будівництва об'єкту в 5 разів»- підкреслив Андрій Іванов.

У цьому році на будівництво водоводу з міського бюджету було виділено 3,2 млн гривень. У квітні генпідрядник отримав аванс в розмірі майже 900 тыс. гривень - і приступив до робіт. Будівельники обіцяють закінчити будівництво водопроводу до початку липня. Тоді ж на тисячу дачних ділянок буде подана вода для поливів.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)