ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Сімферополі знижують комунальні тарифи

У Сімферополі знижують комунальні тарифи

Керівництво ЖЕО, йдучи назустріч побажанням жителів району, вирішило відмовитися від деяких послуг, рекомендованих міністерством ЖКГ України

У Сімферополі наближається до завершення робота з коригування тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це журналістам повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Анатолій Рогов під час робочого відвідування ЖЕО Центрального району кримської столиці, інформує прес-служба.

«Ми сьогодні проводимо коригування комунальних тарифів на користь городян за рахунок більш ретельного підходу до розрахунку тарифних ставок, а саме за рахунок зменшення кількості наданих населенню послуг. Ця робота ведеться в кримській столиці практично з січня, по кожному житловому будинку. І в першу чергу, за тим з них, де у мешканців було найбільше питань. На сьогоднішній день нам вдалося знизити плату за житлово-комунальні послуги для сімферопольців в середньому на 8-10%. Принцип коригування тарифів у всіх районах міста однаковий: послуга надається – плати, немає послуги – мешканці її не оплачують», - підкреслив А.Рогов.

При цьому він додав, що, наприклад, у Центральному районі кримської столиці, де житловий фонд включає в себе 758 домоволодінь, процес коригування планується завершити до першого квітня.

«Тут динаміка зі скаргами від населення найбільш низька, навіть попри те, що більшу частину району становлять будівлі так званого старого міста Сімферополя, багато з яких «пам'ятають» ще дореволюційні часи. Керівництво ЖЕО, йдучи назустріч побажанням жителів району, вирішило відмовитися від деяких послуг, рекомендованих міністерством ЖКГ України. Наприклад, від дезінфекції, дератизації, освітлення місць загального користування, робіт із внутрішньобудинковими мережами, якщо в таких немає потреби. Це і дало можливість використання при коригуванні т.зв. тарифної «вилки»», - зазначив А.Рогов.

За його інформацією на підставі заяв мешканців про фактичну відсутність послуги або відсутності необхідності її виконання в Сімферополі зроблені коригування вартості окремих послуг у 1231 будинку.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)