ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна і Росія співпрацюватиме у сфері теплоенергетики

Україна і Росія співпрацюватиме у сфері теплоенергетики

ВАТ «Турбоатом» (Харків) і ВАТ «Атоменергомаш» (РФ) підписали угоду про співпрацю у сфері постачань устаткування для теплоелектростанцій.

«Підприємство «Атоменергомаш» і «Турбоатом» історично були постачальниками устаткування для електростанцій. Сьогодні ми починаємо новий етап наших стосунків. Ми маємо намір спільно брати участь як у тендерах на постачання устаткування для ТЕС України, так і за прямими запитами потенційних замовників», - заявив гендиректор російського підприємства Андрій Нікіпелов.

Він також зазначив, що «Атоменергомаш» планує працювати не лише на ринках Росії та України, але також виходити на ринки третіх країн.

Андрій Нікіпелов додав, що програма модернізації та розвитку теплової енергетики України до 2030 року створює інтенсивний потенціал співпраці в цьому напрямі. За його словами, підприємства очікують виходу на виробництво близько 70 енергоблоків для ТЕС України до 2030 року.

У свою чергу, генеральний директор «Турбоатому» Віктор Субботін підкреслив, що підприємство має давню традицію співпраці з підприємствами, що входять до холдингу «Атоменергомаш».

Зокрема, обсяг постачань заготовок для теплової та гідроенергетики спільного виробництва «Турбоатом» і «Енергомашспецсталь» за останні два роки підвищився майже до 2 тис. тонн, а до 2014 року цей обсяг планується подвоїти до 4 тис. тонн.

УКРІНФОРМ

 
Коментарі (0)