ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУкраїна гідно склала «інфраструктурний» іспит

Україна гідно склала «інфраструктурний» іспит

Для Євро-2012 побудована вся необхідна інфраструктура, але роботи з облаштування країни на цьому не зупиняться.

У рамках робочої поїздки до Донецької області Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії відкриття нового терміналу Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі глави держави.

Президент разом з віце-прем'єр-міністром - міністром інфраструктури Борисом Колесніковим та головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким перерізав символічну стрічку та відкрив меморіальну дошку видатного композитора, іменем якого названо аеропорт.

Президент назвав відкриття нового терміналу черговим свідченням того, що Україна гідно складає іспит на прийняття такого грандіозного спортивного свята, яким є фінальна частина Євро-2012.

«Ми зобов’язані були показати світовій спільноті, що Україна – сильна країна з економікою, що динамічно розвивається, з високим професійним рівнем», - сказав Віктор Янукович.

Глава держави наголосив: для Євро-2012 побудована вся необхідна інфраструктура, але роботи з облаштування країни на цьому не зупиняться.

«Ми зобов’язані далі будувати дороги - не лише автомагістралі, а й шляхи регіонального значення. Ми повинні будувати сучасну Україну. Ми як патріоти повинні пишатися, що наше покоління здатне виконувати таке завдання», - сказав він.

Президент подякував усім, хто долучився до реалізації проектів Донецького та інших аеропортів, стадіонів, інших об’єктів інфраструктури.

Глава держави ознайомився з роботою аеровокзалу, який за рівнем технічного оснащення, комфорту і безпеки пасажирів відповідає сучасним світовим стандартам. Зокрема, він оглянув зали реєстрації, контролю багажу, контролю на безпеку та протестував роботу пункту паспортного контролю.

Нагадаємо, що будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту «Донецьк» розпочалося у 2009 році. Згідно з Державною цільовою програмою підготовки і проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 на розвиток та реконструкцію аеропорту було виділено 6064,597 млн грн. Фінансування робіт здійснювалося як державним коштом, так і за рахунок інвестицій.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)