ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна має подбати про газові поступки

Україна має подбати про газові поступки

Експерти припускають, що Україні доведеться поступитися Росії, перш ніж отримати знижку на газ. Росія у свою чергу захоче отримати дивіденди.

Для того, щоб піти на перегляд ціни на газ для України, Російська Федерація хоче долучитися до видобутку українського газу та створити спільний консорціум. Про це заявив член наглядової ради Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, пише Укрінформ

«Прем'єр-міністр України транслює думку (зниження ціни на газ для України), яка звучить на переговорах з РФ, але росіяни, перш ніж піти на поступки у питанні зниження ціни, хочуть отримати дивіденди у вигляді створення газового консорціуму і долучитися до видобутку газу в Україні», - зазначив  пан Корольчук.

Нагадаємо, що в ефірі каналу ICTV Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Російська Федерація обіцяє відновити переговори щодо перегляду газового контракту 2009 року.
 
Експерт підкреслює, що кредитного ресурсу Україна на сьогодні не має, тому необхідно найближчим часом прийняти політичне рішення щодо подальшого партнерства чи то на заході чи то на сході, що полегшить вирішення економічних питань.
 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Юрій Корольчук зазначав, що Україна цілком може розраховувати на альтернативні шляхи отримання енергоресурсу, якщо не дійде згоди на переговорах щодо зниження ціни на російський газ. 
 
Коментарі (0)