ГоловнаКоментаріАльтернативна енергетикаУкраїна назвала ціну енергонезалежності

Україна назвала ціну енергонезалежності

Україні для впровадження відновлюваних джерел енергії потрібно 300 млрд дол. до 2021 року, отримані як від власних, так і від іноземних інвесторів.

Для того, щоб запровадити проекти із заміщення традиційних джерел енергії відновлюваними Україні до 2021 року знадобиться 300 млрд грн інвестицій. Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає «УНІАН».

«11% альтернативних джерел енергії у загальному балансі енергоресурсів має бути вироблено і спожито у 2020 році (в Україні, – ред.). Сьогодні ми маємо лише 3,8%. Нам потрібно зробити великий стрибок, і на це потрібні, за нашими попередніми підрахунками, інвестиції у 300 млрд грн, включаючи 2020 рік», - сказав пан Савчук.
 
Причому голова Держенергоефективності очікує, що у фінансуванні цих проектів візьмуть участь як українські, так і зарубіжні інвестори.
 
За оцінками Національного екологічного центру України, за рахунок впровадження нових енергоефективних проектів у житлово-комунальному господарстві та промисловості Україна зможе щорічно економити 11,4 млрд євро. Ця цифра перевищує вартість імпортованого з Росії газу та ядерного палива у 2013 році.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет Міністрів розгляне урядову програму заміщення газу на підприємствах на суму 440 млн грн.
 
Коментарі (0)