ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна не відмовлятиметься від вугілля і металу із окупованої території Донбасу

Україна не відмовлятиметься від вугілля і металу із окупованої території Донбасу

Протягом усього осіннього періоду представники з так званих «ДНР» та «ЛНР» шантажували Україну тим, що заблокують поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, йдеться у повідомленні УНН.

«Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу із окупованої території. Це наше вугілля і наш метал, чому ми маємо від нього відмовлятися. Це українська цінність, яка належить Україні, а не комусь там, чи Російській Федерації», — наголосив міністр.

«Бойовики нас шантажували тим, що не будуть поставляти вугілля весь осінній період, тобто вчиняли перепони у поставці вугілля і, нажаль, це могло привести до в’ялових відключень електроенергії по всій території України. Та за рахунок того, що діє Мінський майданчик для переговорів, ми домовилися, що вугілля буде транспортуватися з непідконтрольних територій», — додав Черниш.

Як повідомлялося раніше, підприємства з окупованих територій Донбасу платять податки Україні.

Зокрема, промислові підприємства, які перебувають в окупованих районах Донбасу, сплачують податки в Україні.

Нагадаємо, що державне підприємство «Укрзалізниця» досі продовжує працювати на непідконтрольній території Донбасу.

Зокрема, воно забезпечує перевезення продукції від промислових підприємств, які розташовані на непідконтрольних територіях на контрольовану урядом територію

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Січня 2017 p. 22:22
Я не думаю, ДНР-ЛНР чимось відрізняється від України та Росії у плані обманювання своїх пересічних громадян, наприклад, шляхом узаконених шахрайств на кшталт "ліквідації" держустанов без правонаступництва.