ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна не залишить Донбас та Крим без енергоносіїв

Україна не залишить Донбас та Крим без енергоносіїв

Київ не буде відключити частково захопленому бойовиками Донбасу та анексованому Росією Криму енергопостачання. Відповідне рішення прийнято на державному рівні.

Україна не має наміру припиняти постачання енергоносіїв в анексований Росією Крим і частково захоплений бойовиками Донбас. Про це в інтерв'ю журналу «Новое время» заявив Міністр палива і енергетики Юрій Продан.

«Крим на даний момент платить за електроенергію навіть за вищими тарифами, ніж українські споживачі. Поки рішення про їх відключення не приймалися», – сказав пан Продан.
 
Також поки триватиме постачання газу та електрики на Донбас.
 
«Зараз на державному рівні прийнято рішення про те, що поставки газу і електроенергії туди припинятися не будуть. При цьому є розрахунок на те, що спеціально прийнятий закон дозволить компенсувати витрати енергетичним підприємствам за рахунок скорочення виплати пільг і субсидій цим територіям. Поки є таке рішення. Ми його виконуємо», – додав Міністр.
 
При цьому він визнав, що поставки на Донбас Україні дорого обходяться.
 
«Це 1,2 – 1,5 млрд кубометрів газу на весь осінньо-зимовий період. Помножте на ціну в 378 доларів (за 1 тис. куб. м, – ред.). І ще за електроенергію вони вже винні мільярда два гривень. Недешево», – сказав пан Продан.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Києві визначилися з обсягами «блакитного» палива, яке державі необхідно придбати у РФ. Україна планує купити у Росії 1,5 млрд куб. м газу до кінця року.
 
Коментарі (0)