ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна не зможе оплатити російський газ?

Україна не зможе оплатити російський газ?

Російський прем'єр вважає, що Україна не здатна платити за газ. Київ знову просить надати чергову відстрочку платежів.

Україна не здатна платити за російський газ у повному обсязі навіть за зниженими цінами. Про це сьогодні під час засідання в Ново-Огарьово заявив Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє «Цензор.НЕТ».

«Навіть за зниженими цінами вони нам кажуть, що нездатні платити. Це, звичайно, істотним чином змінює ситуацію і має бути прийняте в увагу у вибудовуванні відносин із новим урядом», - Медведєв звернув увагу Президента РФ Володимира Путіна на проблему.

Медведєв нагадав, що з колишнім прем'єром України Миколою Азаровим у нього була персональна домовленість про погашення газової заборгованості. Передбачалося, що допомога Росії буде сприяти виправлення економічної ситуації і використання вивільнених ресурсів для оплати російського газу.

     Читайте також: «Газпром» схвильований подіями в Україні

При цьому Київ неодноразово просив відстрочки по виконанню газових платежів, і «Газпром» йшов їм назустріч, вказав він. Однак Україна і в цьому році не приступила до погашення заборгованості, констатував Медведєв. Більш того, Київ знову просить про те, щоб надати йому чергову відстрочку по історичній частині, і при цьому не сплачує поточних платежів. «Ми виходили з того, що всі ці позитивні моменти, в кінцевому рахунку, будуть служити підставою для погашення заборгованості за газ. Вона накопичена величезна, вони не платили практично півроку, тільки за один місяць заплатили, за вересень минулого року», - сказав Медведєв, додавши, що на кінець 2013 р. Україна заборгувала за газ близько 2,7 млрд дол.

    Читайте також: Україна може втратити «газові» знижки

«Точніше, готові платити, але не в повному обсязі. З урахуванням навіть того фактора, що ми істотним чином в результаті ваших домовленостей скорегували їм ціну на газ», - сказав російський прем'єр.

 
Коментарі (0)