ГоловнаСпецпроектиСпецпроектиУкраїна офіційно відкрила опалювальний сезон

Україна офіційно відкрила опалювальний сезон

Житловий фонд та теплові системи в регіонах країни повністю готові до зими

В Україні офіційно розпочався опалювальний сезон. Про це сьогодні в ході засідання міжвідомчої комісії заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк. «Ми офіційно розпочали опалювальний сезон в країні. Всі системи заповнені теплоносієм, проте в деяких регіонах температурний режим вносить свої корективи», - заявив глава відомства.

За словами чиновника, температура в регіонах протягом найближчого тижня в середньому буде варіюватися в діапазоні 14-20 градусів Цельсія. «Люди знають, що 15 жовтня починається опалювальний сезон. Зрозуміло, починати його, якщо температура як у Криму чи Одесі перевищує 20 градусів, не варто. Але ми повинні бути на 100 відсотків готові до зими вже сьогодні», - звернувся пан Близнюк до представників облдержадміністрацій.

За даними Мінрегіону, більшість областей України повністю готові до проведення опалювального сезону. Зокрема, 100-відсоткову готовність демонструють Дніпропетровська, Сумська, Полтавська, Львівська області. Більш низький рівень готовності в Криму (96%), Києві (91%), Рівненської області (83%). «Проте поступово відбувається запуск систем теплопостачання у всіх регіонах. Теплові мережі та центральні теплові пункти готові до подачі опалення на 100 відсотків. З 23,9 тисяч українських котелень запущено в роботу 43% або 13,7 тисяч. Готовність до опалення об'єктів соціальної сфери становить 85,8 відсотків, а житлового фонду - 99 відсотків», - заявив директор департаменту проектного управління та енергоефективності у сфері життєзабезпечення Мінрегіону Станіслав Захаров.

Як раніше повідомляла «У.К.», згідно з Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду, місцеві власті приймають рішення про подачу теплової енергії в житловий фонд і нежитлові об'єкти, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб не перевищує 8 градусів Цельсія. До складу Міжвідомчої комісії з питань проходження опалювального сезону, яку очолює Анатолій Близнюк, входять представники Міністерства палива та енергетики, Міністерства надзвичайних ситуацій, Мінрегіону та НАК «Нафтогаз-України». 

 
Коментарі (4)
Михаил3
17 Жовтня 2012 p. 11:13
Всем спасибо, все свободны! А в Киеве тем временем куча народу сидит без тепла. Хорошо хоть последние пару дней потеплело немного
I am3
17 Жовтня 2012 p. 11:31
И не только в Киеве!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SERGEY2
17 Жовтня 2012 p. 20:49
Ровно дубеет !
Геннадий Пивовар1
18 Жовтня 2012 p. 10:13
Повезло, что потеплело. Могут подлатать, как обычно) Глядишь, нигде ничего не обледенеет