ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна отримає бонуси за підписання угоди з Shell

Україна отримає бонуси за підписання угоди з Shell

Бюджет України збагатиться за рахунок Shell і «Надра Юзівська» на 200 млн грн.

За підписання договору про розподіл продукції на Юзівському родовищі Shell і «Надра Юзівська» перерахують до бюджету бонус у розмірі 25 млн дол., при початку першої розробки - ще 50 млн дол., отриманні першого газу - ще 25 млн дол., а при досягненні пікового рівня видобутку - 100 млн дол. Текст договору оприлюднив депутат Харківської облради від «Батьківщини» Іван Варченко.

Частка держави при поділі прибуткової вуглеводневої продукції, яка видобуватиметься в межах угоди про розподіл продукції (УРП) з Shell і «Надра Юзівська» на Юзівському ділянці (Харківська і Донецька обл.) Буде становити 31-60%.

Згідно з документом, частка держави буде змінюватися в залежності від витрат на видобуток вуглеводнів у минулому періоді.

За отримання спеціальної ліцензії на користування надрами інвестори заплатять державі 4 млн дол., а за інформацію по ділянкам - 5 млн дол.

Нагадаємо, як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 24 січня, в Давосі за участю Президента Віктора Януковича було підписано угоду між компанією Shell і «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівському ділянці в Харківській і Донецькій областях.

РБК-Україна

 
Коментарі (0)