ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна та ЄС підтвердили спільність позицій щодо газу

Україна та ЄС підтвердили спільність позицій щодо газу

Україна та ЄС підтвердили спільність позиції у вирішенні основних положень проміжної угоди на постачання газу з Російської Федерації та домовилися про подальшу співпрацю.

Сьогодні у Києві Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан та Віце-президент Єврокомісії, Комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер обговорили основні положення проміжної угоди на постачання газу з Російської Федерації, які будуть порушені на наступній тристоронній зустрічі. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

У ході розмови Міністр Юрій Продан поінформував сторону ЄС про перебіг та результат переговорів у Мілані.

У свою чергу Гюнтер Еттінгер підкреслив готовність Єврокомісії і надалі сприяти вирішенню газового питання.

Сторони підтвердили налаштованість на подальшу активну співпрацю для забезпечення енергетичної безпеки України та країн Європейського Союзу.

На консультаціях також були присутні голова Представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінські, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, попри те, що переговори з Росією щодо спірних енергетичних питань затягнулися, і жодного разу Україні не вдалося відстояти свою позицію, українці все ж вірять, що перемога Києва не за горами.

 
Коментарі (0)