ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУкраїна та Молдова створюють Дорожню карту розвитку співробітництва

Україна та Молдова створюють Дорожню карту розвитку співробітництва

У результаті переговорів у понеділок прем’єр-міністри України і Молдови Володимир Гройсман та Павло Філіппідписали Дорожню карту розвитку українсько-молдовського співробітництва на 2017 рік.

 У результаті переговорів у понеділок прем’єр-міністри України і Молдови Володимир Гройсман та Павло Філіппідписали Дорожню карту розвитку українсько-молдовського співробітництва на 2017 рік.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Дорожня карта передбачає, зокрема завершення переговорних процесів з трьох першочергових питань: врегулювання умов експлуатації Дністровського комплексного гідровузла, завершення демаркації державногокордону та взаємного визнання прав власності.

«Ми провели активну зустріч і вирішили спільно з паном Прем’єр-міністром, що щодо тих проблем, якізалишилися з минулого, маємо об'єднати зусилля для того, щоб вирішити їх у 2017 році. Ці питання - демаркаціїкордонів, енергетичного співробітництва, питання власності - мають бути вирішені. Для цього ми сьогодні підписалиспільну угоду. Ця спільна угода, план дій, передбачає конкретні 8 пунктів, пов'язані із вирішенням питань, про які я зазначив», - наголосив Володимир Гройсман під час спільного із Павлом Філіпом спілкування із журналістами.

«План дій стосується демаркації, власності, гідровузлів, пунктів пропусків  - предметних речей, які ми маємо вирішити у 2017 році», - додав він.

Говорячи про питання демаркації кордонів, Глава Уряду зазначив, що буде утворена група фахівців для напрацювання усіх необхідних рішень для завершення процесу.

«Ми ставимо амбітне завдання - у 2017 році це питання, план з 8 пунктів, вирішити на основі поваги і спільності», - наголосив він.

У свою чергу Прем’єр-міністр Молдови Павло Філіп позитивно відзначив результати переговорів із Володимиром Гройсманом.

«Під час зустрічі обговорили низку питань, пов'язаних з економічним співробітництвом між державами щодо визнання прав власності, завершення процесу демаркації кордону, функціонування гідроенергетичного комплексу в Новодністровському», - сказав Глава Уряду Молдови.

 

 
Коментарі (0)