ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна збільшила поставки газу з Європи

Україна збільшила поставки газу з Європи

У березні Україна імпортувала з Європи близько 1,3 млрд кубометрів природного газу. Це перевищує лютневі показники більше, ніж на 10%.

В березні Україна імпортувала 1,349 млрд куб. м природного газу з країн Європи, що на 11% більше, ніж за лютий цього року. Про це повідомили у прес-службі «Укртрансгазу».

Зокрема, збільшення поставок з ЄС відбулося за рахунок приросту надходжень «блакитного» палива з Словаччини на 7% та Угорщини на 33%, тобто 1,177 млрд куб. м та 0,149 млрд кубометрів відповідно.

«За оперативною інформацією, станом на ранок 02 квітня, добове надходження природного газу з території Європи складає близько 40,5 млн. куб. м», - йдеться у повідомленні «Укртрансгазу».

Зауважується, що за аналогічний період минулого року поставки газу з Європи в Україну для потреб вітчизняних споживачів не здійснювались.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго заявили, що Україні потрібен російський газ для формування запасів палива на наступний опалювальний сезон. У відомстві додали, що «Газпром» говорить про дуже вигідну ціну на блакитне паливо для України.

 
Коментарі (0)