ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна знизила обсяги імпорту природного газу

Україна знизила обсяги імпорту природного газу

Протягом травня для потреб України було імпортовано півтора мільярди кубометрів природного газу. Це у два рази менше за показники аналогічного періоду минулого року.

Протягом травня для потреб України було імпортовано 1,5 млрд куб. м природного газу, що у два рази менше за показники аналогічного періоду минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укртрансгазу».

Зокрема, з 1 по 31 травня блакитне паливо надійшло з території РФ та Словаччини в об’ємі 0,787 та 0,751 млрд. куб. м відповідно.
 
Як повідомляє Центральний диспетчерський департамент оператора української газотранспортної системи, протягом п’яти місяців поточного року для потреб вітчизняних споживачів всього було імпортовано 8,8 млрд куб. м природного газу. Найбільше палива надійшло з території Європи – 5,5 млрд куб. м, що на 7% більше за сумарний об’єм поставок природного газу з території країн ЄС у минулому році.
 
За оперативною інформацією, на сьогоднішній ранок добове надходження природного газу з території РФ та Словаччини складає 27,0 та 26,0 млн. куб. м відповідно.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», представники влади України та Словаччини обговорили питання економічної взаємодії, включаючи її енергетичну складову. Європейські партнери пообіцяли зберегти обсяги реверсних поставок газу в Україну.
 
Коментарі (0)