ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці отримують якісний газ

Українці отримують якісний газ

У січні українці «палили» якісним природним газом. У порівнянні з жовтнем минулого року, максимальна калорійність палива зросла на 91 ккал/куб. м.

У січні цього року українські споживачі отримували якісний природний газ. Калорійність «блакитного» палива у минулому місяці складала від 8090 до 8316 ккал/куб. м. Для порівняння, у жовтні 2014 року максимальна калорійність палива складала 8225 ккал/куб. м. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртарнсгаз».

Калорійність газу вказує на кількість тепла, виміряного в калоріях, що виділяється при згоранні одного кубічного метру палива. Українські стандарти дозволяють мінімальний рівень калорійності «блакитного» палива 7600 ккал/куб. м.

Зауважимо, за минулий місяць українці перевищили ліміти використання природного газу на 13%. Хоча в порівнянні з минулорічним періодом це на 19% менше. У той час, як у грудні 2014 року перевищення газових обмежень фіксувалось на рівні 25,6%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Польща відновила постачання газу в Україну. Заявка «Нафтогазу», за даними польського оператора, становить більше 100 тисяч кубометрів газу. Нагадаємо, з 1 січня 2015 року Польща призупинила поставки природного газу в Україну з причини того, що НАК «Нафтогаз України» не подав заявку на поставку.

 
Коментарі (0)