ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГУкраїнці погодилися на подорожчання проїзду в маршрутках – опитування

Українці погодилися на подорожчання проїзду в маршрутках – опитування

Українці не надто задоволені підвищенням тарифів на проїзд у маршрутних таксі. Проте, населення розуміє, що це обумовлено подорожчанням паливо-мастильних матеріалів, та готове платити більше за умови підняття зарплат та пенсій.

З початку березня в найбільших містах України почали зростати тарифи на проїзд у маршрутних таксі. Підвищення цін перевізники пояснюють подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

Так, в Одесі з 5 березня ціни на проїзд у маршрутних таксі підвищилися до 5 грн. До цього перевізники провели  мітинг під стінами міськради з вимогою підняти тарифи на проїзд до 10 грн. Проте, одеські чиновники вважають такий тариф не підйомним для більшості сімей.
 
Виконавчий комітет Сумської міськради 7 березня встановив тимчасовий тариф на проїзд у маршрутках у розмірі 3 грн. При цьому, комітет зобов’язав перевізників на кожному маршруті забезпечити рух одного автобусу для соціально незахищених верств населення з ціною проїзду – 2 грн.
 
З 14 березня вступили в дію нові тарифи на проїзд у маршрутних таксі Дніпропетровська. «Рішення про зміну тарифу погодив виконком, визначено граничний тариф у 5 гривень для автобусів великої місткості, 6 гривень – для інших класів автобусів», – звітує міськрада.
 
Киянам також доводиться більше платити за проїзд у маршрутках. У столиці перед вихідними – 7-9 березня ціна перевезення пасажира виросла на 1 грн – з 5 до 6 грн.
 
Тож, «Україна Комунальна» вирішила запитати своїх читачів, як вони ставляться до підвищення вартості проїзду у маршрутках
 
 
Відповідне опитування проходило з 9 по 16 березня на електронних сторінках ІА «України Комунальної».
 
Згідно з результатами опитування, більшість читачів не надто критично ставиться до підвищення тарифів на проїзд в маршрутках: 45% респондентів, вважають, що здорожчання можливе за умови підвищення зарплат і пенсій; 18% респондентів вбачають у піднятті цін на перевезення необхідність, обумовлену подорожчанням паливо-мастильних матеріалів. Меншість голосувальників притримується більш негативних поглядів на підвищення вартості проїзду у маршрутках: 27% користувачів порталу «У.К.» вважають, що це забаганка перевізників; 6% читачів переконані, що це додасть популярності комунальному транспорту. Лише 2% респондентів вказали, що їх не стосується питання підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Березня 2015 p. 20:26
Абсолютно неправдива як назва так і преамбула до цієї статті. Бо не зустрічав я жодної людини, яка б погодилась на підвищення цін і тарифів. А підвищення зарплат і пенсій у ВР вимагають зараз хіба що колишні "регіонали", оскільки вони розуміють, що це прискорить знецінення гривні, а отже, і подальший занепад економіки держави. Переіменували себе у "опозиційний блок", а шкідниками як були, так і залишились.