ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям не можуть визначити розмір підвищення тарифів на газ

Українцям не можуть визначити розмір підвищення тарифів на газ

Ключовою проблемою переговорів України з МВФ є підвищення тарифів на газ для населення. Максимум, на який можна їх підняти - 25%, а пропонується підвищення в 7 разів.

На скільки підвищувати тарифи на газ для населення - ключова проблема в цих переговорах уряду України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про нову програму фінансування. Такої думки дотримується заступник голови парламентського бюджетного комітету Віктор Кривенко, передає «Інтерфакс».

«Треба підвищувати тарифи не більше, ніж на 25%, а пропонується підвищення у сім разів», - сказав він на зустрічі керівників комітетів.
 
Пан Кривенко наголосив, що газу власного видобутку в України достатньо для населення, а рентабельність його видобутку позитивна.
 
На його думку, пропоноване багаторазове підвищення тарифів на газ для населення є спробою перекласти проблеми і борги НАК «Нафтогазу України» на українських громадян.
 
Віктор Кривенко додав, що члени коаліції детально не проінформовані про переговори з місією МВФ. Однак, за його словами, коаліція на них представляє уряд.
 
 
Нагадаємо, Європа чекає підвищення тарифів на газ для українських споживачів. У Єврокомісії зазначають, що це забезпечить продовження виконання макрофінансової програми кредитування України.
 
У свою чергу, НКРЕКП в першому кварталі 2015 року готова переглянути ціни на природний газ. Це необхідно для зменшення дефіциту НАК «Нафтогаз України» і забезпечення Кабінетом Міністрів фінансування у повному обсязі пільг та субсидій для населення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці не готові до підвищення тарифів на «блакитне» паливо через брак коштів. Більш того, народ переконаний, що нинішні ціни на газ для українських споживачів вже завищені.
 
Коментарі (1)
Sergiy1
30 Січня 2015 p. 09:01
Як все запущене! Підвищуємо на першому етапі мінімум в два рази,але тільки з інвестскладовою для встановлення квартирного обліку і для приватного сектору ,у якого вони відсутні.Щоб газопостачальник швидко їх встановлював,дозволяємо йому застосовувати такі тарифи після встановлення обліку.Тим хто вже встановив в приватному секторі, запускаємо законодавчий механізм (ЕСКО)який треба негайно прийняти.Що дозволить в приватному секторі зменшити споживання.А хатиночки крутих перевіряємо на предмет не введеного в експлуатацію житла і знаходимо споживання або без обліку,або по заниженим тарифам.І маємо додаткові гроші.