ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїнцям «не світить» дешевий власний газ

Українцям «не світить» дешевий власний газ

В Україні не буде дешевого газу внутрішнього добування. За словами експертів, зниження ціни на нього призведе до падіння усієї сфери. До того ж самого палива наразі теж не вистачає на всіх споживачів.

Обсягів видобутого в Україні власного блакитного палива не вистачає на всіх споживачів. Про це заявив експерт з питань енергетики Дмитро Науменко, - повідомляє «ГолосUA».

«Дешевого внутрішнього газу українського видобутку просто не вистачає на всіх внутрішніх споживачів. Його споживає населення для побутових потреб, тобто підігріву води та вироблення тепла, і ще одним споживачем є Теплокомуненерго. Тобто для населення у нас просто не вистачає газу»,- підкреслив експерт.

Він також зазначив, що українцям не варто очікувати зниження ціни через те, що низька ціна на внутрішній газ вбиває власний видобуток блакитного палива».

«Низькими цінами ми вбиваємо всі інвестиції на цю галузь. Через кілька років вона (газова галузь - ред.) просто впаде»,- резюмував Дмитро Науменко.

Читайте також: Україна не стимулюватиме власний газовидобуток

Зауважимо, раніше Міністр фінансів Олександр Шлапак запевняв, що Україні не потрібно докуповувати газ. «Ми повинні жити з тим газом, який у нас є. Ми відкрили всі двері для поставок газу для промисловості, а для населення досить того газу, який ми видобуваємо самі. Але всі хочуть підстрахуватися. І в тому числі наш «Нафтогаз» - акцентував він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», ПАТ «Укргазвидобування» вже третій місяць поспіль нарощує видобуток природного газу.

На підприємстві зазначили, що за результатами 9 місяців поточного року ПАТ «Укргазвидобування» встановило видобуток природного газу на рівні понад 11,3 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)