ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнцям пропонують розрахувати розмір субсидії на ЖКП

Українцям пропонують розрахувати розмір субсидії на ЖКП

На сайті Кабміну з'явився калькулятор, за допомогою якого можна розрахувати розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Розробники попереджають: результати є приблизними.

На сайті уряду з'явився електронний калькулятор для розрахунку розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Для того, щоб порахувати можливий розмір субсидії на оплату «комуналки», потрібно вказати три цифри: 1) чисельність зареєстрованих у квартирі (будинку) осіб; 2) дохід за місяць всіх осіб, які проживають у будинку; 3) суму нарахувань за житлово-комунальні послуги.
 
Дана система автоматично розрахує, чи маєте ви право на субсидію, вкаже її орієнтовну суму і порекомендує звертатися за оформленням. Або ж навпаки - вкаже, що не маєте право на пільги.
 
«Всі розрахунки є попередніми і не охоплюють всі критерії, які враховуються при призначенні субсидії. Для остаточного визначення права на отримання субсидії рекомендуємо звернутися в місцевий орган соцзахисту населення», - попереджають розробники.
 
До речі, читайте роз'яснення «України Комунальної», як отримати субсидію на комунальні послуги за спрощеною процедурою.
 
Нагадаємо, уряд визнає, що в Україні соціальні виплати не відповідають потребам населення. Однак, чиновники обіцяють, що фінансова допомога малозабезпеченим громадянам буде надаватися вчасно.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Березня 2015 p. 18:16
Прогрес у тому, що сім"ї з працездатними непрацюючими будуть мати право претендувати на субсидію. Але проблема в тому , що зараз усім без винятку працездатним непрацюючим штучно приписується дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн на місяць. Оце вже дійсно, ні в які ворота не лізе -- це все одно, що вважати кожного голодного працездатного таким, що вже поїв, хоч може він тої їжі і не бачив. Тому пропоную виділити декілька типів працездатних непрацюючих. Наприклад, одна справа, якщо людина звільнилась із попереднього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, то може й виправдано їй штучно приписувати якийсь дохід, бо ця людина якось планувала заробляти собі на життя, коли звільнялась з роботи. Але у 2011-2013 роках багато звільняли працівників у зв"язку з так званими "ліквідаціями" державних підприємств, часто навіть без попередження про звільнення , то таким непрацюючим штучно приписувати якийсь дохід, м"яко кажучи, некоректно. Тим більше, якщо такий звільнений працівник рік перебував на обліку у центрі зайнятості, і йому не була запропонована підходяща робота. Тому сім"ям з такими вимушеними непрацюючими треба нараховувати субсидію, виходячи з їх реального доходу; тобто не приписувати вимушеному непрацюючому доходу, якого він насправді не отримував.