ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУкраїнців чекають штрафи за бурульки

Українців чекають штрафи за бурульки

Кабінет Міністрів має намір посилити адміністративну відповідальність за ухилення від дотримання правил утримання будівель.

За словами першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олександра Аліпова, відповідна пропозиція про підвищення штрафів може бути прийнята урядом вже цієї зими. Про це посадовець повідомив вчора під час засідання оперативного міського Штабу з підготовки та координації роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2012/2013 року Київської міської державної адміністрації. Захід проходив під головування новопризначеного Міністра Генадія Темника.

Новий очільник Мінрегіону поставив перед комунальниками столиці ряд невідкладних завдань. А саме: комунальні служби повинні бути говими до потепління, яке синоптики прогнозують найближчим часом. Зокрема, Київ має протистояти удару снігової шуги на дорогах, масовому утворенню крижаних буруль на дахах та падінню з будинків великих мас снігу, та саме головне – бути готовим до ймовірних поривів мереж тепло- та водопостачання.

«Головне завдання - убезпечити мешканців Києва від надзвичайних ситуацій, тому що падіння бурульки з висоти понад 4 метрів – це дуже небезпечно. На це варто звернути особливу увагу. Там де необхідно – потрібно перекрити доступ людей і очистити територію», – наголосив пан Темник.

В КМДА Міністра запевнили, що до погодних змін готові. За словами заступника директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Володимира Баженова, муніціпальні служби столиці контролюють лише 40% житлового фонду, а інші будинки повинні очищати від снігу та буруль самі власники. Посадовець зазначив, що найбільш небезпечною є ситуація в тих районах міста, де переважають об’єкти застарілої забудови. Мова йде про Шевченківський, Печерський, частину Голосіївського та Солом'янського районів. «Всі ці райони уклали договори з промисловими альпіністами. Відповідна робота ведеться, встановлено порядок ліквідації бурульок, а також снігових накатів. Ті будинки, які ще не охоплені цими роботам, обгороджені спеціальними стрічками», – наголосив пан Баженов.

Наступне засідання галузевого та столичного штабів відбудуться у рамках Всеукраїнської селекторної наради, проведення якої планується під головуванням Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, орієнтовно 28 – 29 грудня.

 
Коментарі (0)